Monday, 26 September 2011

pstttttttt korang perlu tahu nih.

heeee.
attention!attention!

saje je nak heboh yang sha g melantak mcd dengan urangurang tersayang saya,
> Mr.F, my hero comel

> Mr.H a.k.a (amy) budak gila! haha.
> Comel a.k.a merul
> Cik aien cayunk a.k.a minah

happy sangatsangat time tuh.

mulamula tuh pergi pantai puteri. syokkkkkkkkkkkkkk wok!
HAHA.
beria lahh katakan g sana.

kemudian, perot dah bergedik gedik macam kena rasuk hantu.
pergilahh bertapa kat Mcd Ayer Keroh.

bercengkerama lahhh kami kat sana selepas sejam terkandas kandas dalam jem.
payah betul jalan kat melaka nih.
asal nak pergi bandar melaka je musti jem jem jem.
haiyaaaa..

tapi tak mengapa.
perut pun serunuklahh selepas itu sebab dah disi macammacam da macam tangki kumbahan.
hampehh. HAHA. 
apepun syok sangatsangat dapat lepak dengan diorang nih. :)
happeningg habeslah.

ehhhh ehhhh tak syoklah kalau bercerita berjela jela je kalau takde pic. takserunuklahh.
nihhhh untuk tatapan bersama.

representing you all budakbudak sakit otak.
p/s diorang je, bukan aku. HAHA.







Friday, 23 September 2011

biarkutanggungsendiri.



kesedihan yang alangkah tidak terperi jika aku sanggup berdiri di kaki abah dan mama aku sendiri.
saat aku tahu, aku sendiri tak dapat tanggung semua tu inikan pula abah n mama?

betapa kuatnya dugaan yang Kau berikan buat keluargaku Ya Allah.
tak sanggup nak tgk keadaan abah n mama.

aku sayang diorang sangatsangat.
lebih dari nyawa aku sendiri.

tiap masa aku ingat diorang. abah! mira sentiasa ingat abah walaupun mira tahu mira banyak buat salah kat abah. Mira tak kuat nak hadapi bila abah jadi camnih.
Mama! walaupun mira tak rapat sangat dengan mama tapi bukan bermakna mira tak sayang mama.
Mama la segalanya dalam idop mira.
Mira tak kuat jugak kalau tak da mama. siapa nak ajar mira masak sampai mira pandai masak nanti?

menangis sorangsorang aku sambil menaep blog nih. :(

seriously, aku nak sangat ada disamping diorang saat nih dan bantu apa yang termampu.
tapi aku jauh.
jauh dari pandangan diorang.
jauh dari pandangan diorang.

aku tak sanggup tgk diorang sedih.
huh!

sekiann.





ILYSM abh n mama!

Monday, 19 September 2011

tarikh keramat mattt mattt!

duabelasseptemberduaribusebelas.
nilahh tarikh keramat buat sang pemilik blog inih, Nur Aisyah Amirah yang genap 19 tahun.

Alhamdullilah dengan limpah kurnianya aku masih bernyawa lagi saat ini bersama family yang sentiasa bermain diminda aku.
hee. :)

tapi malangnya saat tumbesaran aku pada tarikh keramat aku tu, aku bukan bersama family tersayang aku,
namun aku tetap bersyukur aku bersama sahabatsahabat setia dengan aku,
>cik mimiey rae, cik aien cayunk, cik nisa jackson, cik idayu, cik eida yaya, cik lin chan, cik ziera eira<
sambut dengan mereka nih amatamatlah bermakna dalam hidup aku.

mulamulanya tetap jam 12 tgh mlm, jeritan "hari jadi" bergema satu rumah. hoho
serunukserunuk!
dapat pulak hadiah dari budakbudak rumah. best sangat.

keesokkan harinya!
jeng
.

.
.
.
.
jeng
.

.
.
.
.
.
jeng
wish dari kawankawan kolej memang ramai.
hargai sangatsangat.. :)

tiba malamnya, MR.F ajak keluar g makan. aku pun lapaq pekena la nasi gorang kampung.
heee.

lepas tuh, ttbe je MR.F terus balik kolej, ikot janji dia nak ajak jalanjalan g masjid tanah.
aku pun dengan nada marah,ikot je la kaki dia. agak mnyedihkan jugak la.

yang memelikkan aku, ttbe je dia ajak lepak kat tangga cinta tuh. haha
dan tak semena menanya, budakbudak bilik aku datang kat tangga bwak kek!
woarhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh terharu gila aku dibuatnya time tuh.
sedih bercampur terharu pun ada sebab tak pernah ada orang yang buat kat aku macam tuh.

heee.

terima kasih jugak buat semuanya.
>my MR.F, hanna, mirul, faiza, nuar, genggeng miszelna<

nihhh lah slide slide waktu brthdy aku.



yang nihh pulakk hadiah yang aku dapat. :)




serunukkk!!
<3<3<3<3<3

CINTA BERTAUT KEMBALI

bismillahirrahmanirahim.
saat aku menulis blog nih, dengan hati yang cukup indah dengan dikelilingi oleh orangorang yang tersayang.

indahnya waktu itu pabila aku kesunyian pada zahirnya tapi sekarang nih sudah ditaburi dengan bungabunga cinta yang baru saja mekar di taman hati.
chewaahhhh. berbunga bunga ayat aku. :)

perkenalan dengan insan yang dikenali sebagai daus hk, akhirnya berakhir dengan bibit percintaan.
perkenalan biasa yang hanya berlaku di laman muka buku akhirnya berakhir ke laman handphone. haha.

ingat lagi masa aku wish dia time birthday, dalam takottakot tuh aku gagahkan diri jugak wish kat dia. masa tu dh pukul 2.15pagi(21/08/2011) aku wish dia.
ringkas tapi bermakna.
tak mengharapkan pembalasan pun sebab aku tahu dia kan ramai peminat. hee.
dan finally msg aku dibalas jugak dalam pukul 6 pagi, ringkas jugak.

dan sejak hari itu, aku mula rapat dengan insan berkereta kelisa tu.
heee.
niat berkawan saja, lamalama kenal hati pun terpautlahh.
haha.
aku single,dia pun solo.
bercinta kembali la jwbnya. <3

pada 24/08/2011 aku sah bercinta dengan Mr.F.
alhamdullilahh.
kawankawan sekeliling dia pun sokong hubungan kami.
>merul,zul,fadli,wan faiza,hanna,amy<

termasokklahh sahabatsahabat serumah aku 708,
>cik mimiey rae,cik eida yaya, cik aien cayunk, cik ziera eira, cik nisa jackson, cik lin chan dan cik idayu<

kerana merekamerekalahh aku kuatt untuk bercinta lg.

dan buat seorang jejaka yang dalam masa yang sama mengharapkan cinta aku,
maaf kerana tak dapat membalasnya sebab aku dah anggap kau tak lebih dari seorang kawan.
walaupun kau luahkan secara gentle depan aku, tapi agak gagap aku disitu sampai tak tahu nak cakap apa dah.
maaflahhh aku hanya wanita biasa yang mahu mencari kebahagian aku sendiri.
tapi terima kasih jugak buat jejaka tersebut kerana dapat memahami apa yang aku mahukan.

maaflahh MR.S~

sekarang, aku mahu kecapi kebahagian aku bersama MR.F aku skrg.
akusayangdia.akusayangdia.akusayangdia!




nih laahhh kawankawan baru yang aku rapat sekarang. <3







sayang semua!
termasok kebahagiaan yang baru menjelma~